Legfrissebb hírek

Kutatóink az ESRA23 konferencián Milánóban

2023. július 17 és 21. között került megrendezésre Milanóban a European Survey Research Association ESRA23 konferenciája, melyen előadóként vettek részt kutatóink, valamint Kmetty Zoltán két, Koltai Júlia és Stefkovics Ádám egy szekciót is szervezett.

Új munkatársaink a CSS-RECENS-ben

A Koltai Júlia vezetésével elindult Egészségbiztonság Nemzeti Laboratóriumba új munkatársként csatlakozott a RECENS-hez: Stefkovics Ádám, Ligeti Anna Sára és Rudas Szilvia.

A MTA–TK Lendület Társadalmi Rétegződéssel Foglalkozó Digitális Társadalomtudományi Kutatócsoporthoz (projektvezető: Koltai Júlia) új munkatársként csatlakozott Rakovics Zsófia. Belső munkatársként pedig Huszár Ákos, Máté Ákos, Ságvári Bence és Gulyás Attila.

Két külső munkatárs kapcsolódott, be az Adatdonációs projektbe: Mogyorósi Pálma és Dömsödi L Bíborka

Új tanulmányok és publikációk

Új publikáció: Honesty in signalling games is maintained by trade-offs rather than costs

Új publikáció: Honesty in signalling games is maintained by trade-offs rather than costs

„Honesty in signalling games is maintained by trade-offs rather than costs” címmel jelent meg Számadó Szabolcs, Zachar István, Czégel Dániel és Dustin J. Penn cikke a BMC Biology folyóiratban, melyben a szerzők egy általános megoldóképletet adnak aszimmetrikus kommunikációs játékokra. Megmutatják, hogy az egyensúlyi szignál költség bármi lehet (negatív is), az őszinteséget nem ez tartja fent, hanem az optimalizálni kívánt funkciók közötti kondicionális trade-off.